2014P.A Røstads Orkester

P. A. Røstads orkester står for rytmisk drivende norsk gammeldansmusikk. I 2013 jubilerer de i anledning 50 år som orkesternavn og dagens besetning viderefører tradisjonen etter P.A.Røstads kvartett med Hilmar Alexandersen, som på 1970-tallet ble et begrep i gammeldans-Norge. Den gang med Petter Andreas Røstad (1927-2007) som orkesterleder, nå med barnebarnet Petter Andreas Røstad som orkesterleder. Einar Olav Larsen er den fremste formidleren av tradisjonen etter felespilleren Hilmar Alexandersen (1902-1993), et av de store navnene innen norsk folkemusikk. Dag Ståle Larsen (trekkspill), Bjørn Arild Aksnes (kontrabass) og Villy A. Kvernmo (gitar) utgjør de tre andre.

Orkesteret ble norgesmestre to år på rad i 1999 og 2000, og vant NRK’s Kappspell i 2003 (gammeldans-konkurranse i beste sendetid på NRK). De vant Folkelarmprisen 2011 for deres siste CD Fjellfiolen, har vært på to turnéer i USA og deltar ellers på festivaler rundt om i Norden.


Kleive - Reiersrud

Iver Kleive,  en prisbelønt norsk pianist, organist, dirigent og komponist og

Knut Reiersrud,  prisbelønt norsk blues-gitarist og komponist. Begge kjende frå ei rekke samarbeid i ulike musikk-sjangere, og bidrag til utallege  innspelingar,  kjem til Jeremiasfestivalen

Opplev musikken fra den kritikarroste triologien; Blå koral (91), Himmelskip (96) og Nåde over nåde (06). Med utgangspunkt i norske folketonar og salmar har Kleive og Reiersrud lagt ein ny dimensjon til tradisjonell kyrkjemusikk. La deg begeistre av mangfaldet og  særpreget - det vakre i melodiane og kontrastane mellom det lågmælt nære og det voldsomme sterke, framført i eit spennande samspel mellom to av Norges fremste musikarar.


© Jeremiasfestivalen 2017